Stomatologia pentru copii reprezintă o ramură specială a medicinii dentare, având în vedere specificul aparte al micuților pacienți.

Asistența stomatologică este acordată în multiple etape de dezvoltare, începând cu etapa de erupție a dinților de lapte, continuând cu apariția și dezvoltarea dentiției definitive.

În fiecare etapa de dezvoltare a danturii copiilor pot aparea afecțiuni multiple, unele vizibile, sesizabile de către parinți, însoțite, cel mai adesea, de durere precum, dinții cariați (carii de biberon, carii interdentare), abces dentar, stomatită etc., altele care pot fi despistate doar de către medicul specialist pedodont (dentist copii) sau ortodont: dezvoltarea incorectă / insuficientă a arcadelor dentare, care nedepistată sau netratată la timp va conduce la alinierea incorectă / înghesuirea dinților definitivi.
 
 

Stomatologie pentru copii la Clinica stomatologică Smile Experts

Experiențe pozitive. Copilărie fără carii.®

 
Experințele fericite în cabinetul stomatologic pentru copii se obțin prin acordarea de atenție, grijă și mai ales timp micuților pacienți.
 
Stomatologia pediatrică modernă înseamna mai mult decât tratarea punctuală a unor afecțiuni. Are în vederea prevenția, educația medicală, efectuarea tratamentelor în condiții optime pentru a prevenii „frica de dentist”, a o diminua sau chiar a o elimina, în cazul copiilor care au dobândit-o anterior.
 
Lipsa cunoștințelor adecvate despre igiena orală, vizita la medicul stomatolog doar în situații de urgență, cel mai adesea însoțită de durere, pot influența negativ dezvoltarea armonioasă (fizică și emoțională) a copiilor.
 
De aceea este foarte important, ca de la vârste fragede, copii să beneficieze de o educație medicală adecvată și să deprindă obiceiuri sănătoase.
 
Este ceea ce noi facem la Smile Experts Kids.
 
 

Smile Experts Kids, un concept aparte de stomatologie pediatrică

Conceptul Smile Experts Kids este bazat pe prevenție, educație medicală și oferă toate elementele necesare dobândirii și asigurării pe termen lung a sănătății dentare a copiilor :

 • Metodă de lucru adatptată nevoilor copiilor;
 • Medic stomatolog copii;
 • Medic ortodont copii;
 • Proceduri moderne de diagnosticare și tratament;
 • Planuri de tratament detaliate, care nu presupun costuri suplimentare pentru parinți;
 • Cabinet stomatologic pentru copii (dedicat);
 • Soluții financiare personalizate;
 • Programe educaționale pentru copii;
 • Programe educaționale pentru părinți.

stomatologie copii

Dentistul pentru copii

Tactul, răbdarea, comunicarea permanentă, atenția, sunt atu-urile medicului dentist pregătit să lucreze cu copiii și sunt esența metodei de lucru Smile Experts Kids.

Acordăm timp și importanța cuvenită, primelor vizite, care pun baza relației între medicul dentist și copil mai ales în cazul copiilor cu un nivel înalt de anxietate („frica de dentist”)
 
Metoda noastră, nu exclude, dar limitează la cazuri excepționale gestionarea fricii dobândite anterior, prin folosirea procedurilor alternative precum inhalosedarea sau analgo-sedarea.
 
Încurajăm vizitele regulate pentru păstrarea unui nivel optim de sănatate dentară, prevenția și crearea unor obiceiuri sănatoase.
 
Un rol important în succesul muncii medicului stomatolog pentru copii îl au și parinții prin modul în care este pregătită vizita, momentul în care se prezintă la clinică, mesajele care sunt transmise copilului inainte de a veni.
 
Medicul dentist al copilului Dumneavoastră vă va oferi toate informațiile necesare pentru pregătirea vizitei.

Dr. Teodora PUȘCAU

Stomatologie copii

Cabinet stomatologic pentru copii

Alături de pregătirea, tactul, atenția medicului stomatolog, un rol important în succesul actului medical îl deține și spațiul de desfășurare al acestuia, mai ales în cazul copiilor.

La Smile Experts am ales să avem un cabinet stomatologic dedicat copiilor, amenajat pentru a crea un mediu prietenos. Spațiul este decorat cu imagini ale unor personaje animate cunoscute pentru a crea o atmosferă familiară.

Continuitatea tratamentelor stomatologice pentru copii

O dată cu înaintarea în varstă pot aparea o serie de afecțiuni denumite cuprinzător malpoziții dentare: dezvoltarea insuficientă a arcadelor dentare, rapoarte incorecte între maxilar și mandibula, alinierea necorespunzătoare a dinților etc).

Tratarea acestor afecțiuni se realizează de către medicul ortodont cu ajutorul aparatelor dentare.

Aparate dentare pentru copii

În funcție de afecțiune și/sau vârstă, în cazul copiilor se pot folosi mai multe tipuri:

 • disjunctor;
 • trainer;
 • lip bumper;
 • aparat dentar mobil;
 • aparat dentar fix metalic;
 • aparat dentar safir;
 • aparat dentar Invisalign.
Dr Sorana TECUCEANU

Dr. Sorana TECUCEANU

Ortodonție copii

Realizarea tratamentelor ortodontice într-un singur loc și legatură strânsă între medicul curant și medicul ortodont reprezintă un beneficiu major atât pentru copii, cât și pentru părinți.

Preț tratamente stomatologice pentru copii

Mai jos regăsiți cât costă principalele tratamente stomatologice pentru copii (plombe dentare, sigilarea dinților, extracții de dinți temporari, aparat dentar pentru copii), pentru lista completă de prețuri, puteți accesa acest link: Lista de prețuri
 

Tratamente stomatologice pentru copii Preț (Ron)
CONSULTAȚIE medic specialist copii 225
Periaj profesional copii / arcadă 85
Fluorizare copii / arcadă 85
Obturație compozit/glassionomer (plombă dentară) pe dinte temporar 275
Obturaţie compozit fotopolimerizabil (plombă dentară) dinte definitiv  
1 suprafaţă 275
2 suprafeţe 375
3 suprafeţe 500
Sigilare dinte 200
Tratament abces dentar copii 150
Extracție dinte temporar mobil 150
Extracție dinte temporar imobil 250
Aparat dentar mobil / arcadă 1.500
Disjunctor 1.650

 

Tratamente stomatologice pentru copii cu plata in rate

Indiferent de complexitate, tratamentele necesare micuților pacienți sunt accesibile imediat prin intermediul soluțiilor avantajoase de plată eșalonata în 6, 12, 24 sau 36 de rate.

 • NOU: plată în 24 de RATE fară dobândă prin Ing Credit Card sau Raiffeisen Card și AlphaCard;
 • plată în 12 RATE fară dobândă prin CardAvantaj sau StarBT;
 • plată în 18, 24 sau 36 RATE prin Optimo Card.

Soluțiile de finanțare sunt oferite în parteneriat cu 5 instituții bancare oferind un avantaj major parinților: flexibilitate în alegerea furnizorului de servicii financiare.
 
Află mai mult
 

Abonamente stomatologice pentru copii

Abonamentele SmilePass® KIDS, asigură copiilor sănătatea dentară pe termen lung prin accesul rapid și permanent la toate procedurile de prevenție și tratamentele necesare, toate acestea la un preț redus.
 
Abonamentele SmilePass® FAMILY, asigură sănătatea dentară pe termen lung pentru întreaga familie.
 
Află mai mult

Alege și tu tratamentele dentare pentru copii la Smile Experts, clinică stomatologică pentru copii și adulți.