Aplicaţiile laserului în medicina dentară sunt multiple, datorită avantajelor majore pe care această metodă de tratament le oferă:

  • Sterilizează suprafaţa pe care se aplică (decontaminare bacteriană)
  • În cazul anumitor intervenţii chirurgicale nu sunt necesare suturi
  • Limitează sau stopează sângerarea asigurând coagularea vaselor de sânge supuse procedurilor
  • Precizie în tratarea suprafeţelor
  • Nu necesită anestezie în cazul anumitor proceduri

Laserul dentar asigură medicului stomatolog posibilitatea efectuării unor proceduri care în mod tradiţional nu ar fi posibile.

Totodată integrarea acestei tehnologii în tratamentele clasice ale diferitelor probleme de sănătate dentară asigură rate înalte de success ale tratamentului şi un nivel sporit de confort pentru pacient.

 

Utilizarea laserului dentar în Clinica stomatologică Smile Experts

În cadrul clinicii noastre, laserul dentar este folosit în diverse proceduri, printre care  se regăsesc: tratamentul bolii parodontale şi tratamentele endodontice.

 

Tratamentul bolii parodontale

Tratamentul clasic nechirurgical, iniţial, al bolii parodontale include o metodă complexă de curăţare denumită SRP (scaling and root planning) pentru a elimina acumulările bacteriene care produc şi întreţin boala parodontala şi pentru a gestiona procesul inflamator.

 

Scalarea (scaling) reprezintă detartrajul supra şi sub gingival, realizat cu metode moderne

 

Planarea radiculară (root planning) constă în eliminarea acumulărilor bacteriene de pe rădăcina dintelui.

 

Utilizarea terapiei laser ca adjuvant la SRP s-a dovedit a fi eficientă şi efectivă atât în decontaminarea bacteriană, cât şi în debridarea ţesutului infectat ce căptuşeşte punga parodontală.

Sterilizarea suprafeţei pe care se aplică, eliminarea acumulărilor bacteriene care produc şi întreţin boala parodontală au determinat introducerea laserului dentar în tratamentul bolii parodontale în cadrul clinicii noastre.
 

Tratamentele endodontice

Tratamentele endodontice pot atinge rate foarte înalte de succes.

Controlul infecţiei este esenţial pentru succesul unui tratament endodontic.

Efectul antibacterian al laserului în asociere cu acţiunea sa de biostimulare şi procesul accelerat de vindecare a ţesutului afectat au determinat introducerea laserului dentar în tratamentul endodontic efectuat în cadrul clinicii noastre

Utilizarea tratamentului cu laser dentar se poate face doar la recomandarea şi în urma controlului la un medic specialist.