Tratamentul cu succes al parodontozei (paradontozei) depinde în mod esențial de pregătirea echipei medicale, de colaborarea strânsă medic-pacient, dar și de dorința puternică a acestuia de a se vindeca.
 
Datorită complexitații afecțiunii, a modului de acțiune, a evoluției rapide către stadii severe, a multitudinii de factori favorizanți, a procedurilor de tratament multiple, tratamentul parodontozei se recomandă a fi efectuat de către medici specializați.
 
De foarte multe ori, tratamentul parodontozei (paradontozei) necesită și asocierea de tratamente din sfera altor ramuri ale medicinii dentare, precum: ortodonție (aparat dentar), chirurgie sau estetică dentară.
 

Ce trebuie să știm despre tratamentul parodontozei (paradontozei)

 

Obiectivele tratamentului parodontozei

 
tratament parodontozaObiectivele fundamentale ale tratamentului parodontozei (paradontozei) constau în:

  • Înlăturarea factorilor generatori și favorizanți;
  • Stoparea progresiei afecțiunii;
  • Refacerea aspectelor funcționale și estetice ale dentiției.

 

Scheme de tratament a parodontozei (paradontozei)

În urma diagnosticării, medicul parodontolog stabilește scheme de tratament personalizate, specifice fiecărui stadiu de dezvoltare a bolii.
Dacă situația clinică a pacientului o impune, schema de tratament va fi stabilită și în colaboare cu medicul ortodont, chirurg sau estetician.
Schemele de tratament personalizate, specifice fiecărui stadiu de dezvoltare al parodontozei, includ:
 

Diagnosticare Tratament nechirurgical Tratament chirurgical Tratament suport
Igienizare profesională inițială SRP – detartraj si chiuretaj subgingival Operație cu lambou simplă (fară adiție de os) Igienizări profesionale periodice
Parodontometrie Debridare cu LASER a șanțului gingival (sterilizarea pungilor parodontale) Operație cu lambou complexă (cu adiție de os) Parodontometrie periodică
Radiografii digitale Tratament cu antibiotic cu aplicare locală sau administrare orală Acoperirea retracțiilor gingivale simple (cu prelevare de țesut conjunctiv) Pastă de dinți și apă de gură cu ingrediente specializate
Tomografie dentară Tratament cu substanțe antiseptice Acoperirea retracțiilor gingivale multiple (cu prelevare de țesut conjunctiv) Duș bucal
Identificarea tartrului subgingival cu tehnologie LASER Tratament cu substanțe antiinflamatoare Alungire coronară cu remodelare osoasă  
  Aparat dentar Gingivectomie simplă  
    Tunelizare radiculară  
    Tratament de regenerare a țesutului parodontal cu Emdogain  
    Distal Wedge  

Atragem atenția pe această cale asupra faptului că nu există “tratamente minune” sau scheme standard de tratament care să includă proceduri exclusive.

O astfel de abordare a tratamentului bolii parodontale este mai degrabă apanajul unui marketing îndoielnic decât al medicinii de înaltă performanță.
 

Tratamentul parodontozei cu laser dentar

Utilizarea terapiei laser ca adjuvant al procedurilor de detartraj si chiuretaj subgingival s-a dovedit a fi eficientă şi efectivă atât în decontaminarea bacteriană, cât şi în debridarea ţesutului infectat ce căptuşeşte punga parodontală.
 
Sterilizarea suprafeţei pe care se aplică, eliminarea acumulărilor bacteriene care produc şi întreţin parodontoza au determinat introducerea laserului dentar în lista procedurilor medicale oferite în cadrul clinicii noastre.
 

Alți factori care contribuie la succesul tratamentului parodontozei

Implicarea activă a pacientului și colaborarea cu medicul parodontolog sunt determinante pentru evoluția pozitivă a tratamentului parodontozei.
 
Pacientul poate influența succesul tratamentului prin:

  • Păstrarea unei igiene orale adecvate;
  • Prezentarea periodică la medic pentru igienizări profesionale;
  • Eliminarea factorilor favorizanți precum fumatul;
  • Diete alimentare echilibrate;
  • Intărirea sistemului imunitar.

 

Reabilitare orală completă cu sistemul Fast & Fixed Bredent

 
reabilitare_orala_completaPersoanele afectate de pierderea totală sau parțială a dinților pot beneficia de refacerea aspectelor funcționale și estetice ale danturii prin tratamentul revoluționar Fast & Fixed Bredent.
Tratamentul prin implant dentar multiplu și lucrare protetică fixă se realizează înt-o singură zi, pacientul mergând acasă cu dinți ficși.
 
Află mai mult despre sistemul Fast & Fixed Bredent.
 

6 motive pentru a alege Clinica Stomatologică Smile Experts:

1. Echipă medicală interdisciplinară cu pregătire avansată în tratamentul parodontozei;
2. Scheme complexe de tratament;
3. Tratament sigur și complet în cadrul unei singure clinici stomatologice;
4. Actul medical se desfășoară în condiții de siguranță la standarde europene;
5. Informare transparentă și detaliată asupra procedurilor necesare;
6. Soluții financiare avantajoase; Află mai mult

 

 
 

Articole de interes:
 
Tratamentul parodontozei în clinica Smile Experts
Ce trebuie să știm despre boala parodontală, parodontoză, paradontoză
Parodontoza o afecțiune care poate fi prevenită

Search

+